sedum groen dak

Loodgieters- en dakdekkersbedrijf Jansen

030 743 57 08
Admiraal Helfrichstraat 13
3454 XA De Meern

Sedum groen dak systeem

groen dak met sedum

Sedum stelt minimale eisen aan de onderliggende constructie en dakopbouw. Dit groen dak systeem is licht van gewicht en worteldoorgroeibestendige dakbedekking is niet noodzakelijk. Toepassen van een sedum scheidingslaag is voldoende. Sedum heeft geen negatieve invloed op de bouwfysische eigenschappen van het dak en geschikt ter vervanging van de ballastfunctie van grind of tegels. Deze bijzondere kwaliteiten maken sedum bij uitstek geschikt voor het verduurzamen en verfraaien van bestaande daken.

Vanaf de eerste dag een fraai groendak:

Sedum wordt met zorg en aandacht gecultiveerd. Een vegetatie met minimaal vijf verschillende soorten voorgekweekte sedum en mesembrianthemum cooperi zorgt vanaf de dag van plaatsing voor een dekkend geheel en voldoende variatie in bloei gedurende het seizoen. sedum groendaksystemen zijn eenvoudig in het onderhoud en staan vanaf de eerste dag garant voor jarenlang plezier en gebruikersgemak! Kleurrijk en droogtebestendig Sedum is een geslacht uit de vetplantenfamilie. Kenmerkend is de opslag van water in de bladeren. De huidmondjes staan alleen gedurende de nacht open, waardoor overdag het vochtverlies wordt geminimaliseerd. Mesembrianthemum Cooperi is een kruidachtige plant met soortgelijke kenmerken als een vetplant. Het plantje wordt ook wel vetkruid genoemd en is herkenbaar aan de paarse bloem. Dankzij deze gunstige eigenschappen kan de vegetatie van sedum langdurige droogte verdragen. Bovendien is de vegetatie veel minder brandgevoelig dan bijvoorbeeld gras.

Eenvoud en gemak:
Dankzij de modulaire opbouw van sedum is het systeem snel en eenvoudig te plaatsen, onafhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Ook bij reguliere onderhoudswerkzaamheden en eventuele reparaties aan het dak is het gebruikersgemak groot. Gedurende de gehele levensduur van het dak is het modulaire systeem eenvoudig te verwijderen en met behoud van de originele eigenschappen terug te plaatsen. Sedum groen dak systemen zijn daarmee duurzaam én economisch.

Grenzeloze creativiteit:
Een Sedum groendaksysteem garanderen een maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van het dak. De creatieve mogelijkheden zijn grenzeloos; er kan volop worden gecombineerd met andere producten uit het assortiment van Royal Roofing Materials. Een combinatie van een groendak met een luxe dakterras creëert bijvoorbeeld extra leefcomfort. Ook na plaatsing van sedum zijn aanpassingen en toevoegingen aan het dak altijd eenvoudig te realiseren.

 

Hommels en bijen komen af op onder andere Sedum Album, beter bekend als Wit Vetkruid. Ook vlinders houden van plantjes op het dak zoals Herfstvreugde (Autumn Joy of Herbstfreude). Dat bloeit in de herfst. Met een uitgekiende combinatie van sedumvegetatie geeft dit een afwisselende uitstraling aan het groene dak wat kwa uitstraling in de loop van de seizoenen steeds veranderd van prachtige kleuren.

  030 743 57 08