Wat is een groendak?

Een groendak is bedekt met aarde en zorgvuldig gekozen planten, sedum. Deze natuurlijke isolatie laag biedt de extra bescherming. Deze duurzame dakbedekking gaat twee keer zo lang mee als een gewoon dak. In de zomer draagt de isolatie bij aan een aangenaam lagere temperatuur in huis en in de winter bespaart u op uw energiekosten. 

De groene sedumdaken fleuren niet alleen de stad op. In steden met veel sedum groendaken is gebleken dat de temperatuur in de stad daalt. Ook leveren groendaken een positieve bijdrage aan  luchtkwaliteit en vormen ze een goede buffer tegen overtollig regenwater. Lees hier 10 voordelen van groene dakbedekking.

Een groendak bestaat uit een laag vetplantjes, de sedum vegetatie in de vorm van sedum-cassettes welke aan elkaar worden geklikt. Dit kan exact op maat worden gemaakt.

Zijn alle daken geschikt voor sedum dakbedekking?

Nee, niet alle daken zijn geschikt om vervangen te worden met sedum. Wij geven advies en bieden informatie. Een belangrijke voorwaarde: Sedum-cassettes, tegels of matten zijn geschikt voor alle vlakke, schuine en hellende daken tot 65 graden. Het plaatsen van een groendak met sedums moet aan meer voorwaarden voldoen:

  • De bestaande dakbedekking is waterdicht
  • Het dak is voorzien van een waterafvoer
  • Het dak is voorzien van een waterdichte wortelwerende dakbedekking met een stevige constructie
  • De dakconstructie kan 75 kg per m² aan (ook na een zware regenbui)
  • Het dak heeft een opstaande dakrand. Dit voorkomt verschuiving en afregenen van de onderlaag of het opwaaien van de sedummatten

Voldoet het dak niet aan deze voorwaarden dan kunnen onze vakmensen dit in de meeste gevallen verhelpen.

Groene daken met sedum zijn milieuvriendelijk

Een groene dakbedekking met sedumplantjes filtert fijnstof uit de lucht en neutraliseert CO2. Met deze milieuvriendelijke dakbedekking levert uw woning, winkel of bedrijfspand ook een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in de bebouwde omgeving. Door de geluidsisolerende werking worden verkeers- en omgevingsgeluiden zowel binnen als buiten gedempt. De natuurlijke uitstraling van groene daken heeft bovendien een bijzonder positief effect op de leefomgeving. Al deze factoren zorgen voor een rustiger woon- en werkomgeving. Om deze redenen geven gemeentes vaak subsidie voor het aanleggen van een groen dak waarvan u kunt profiteren. Lees meer over deze subsidie regeling en fiscale voordelen.

Werkgebied regio Utrecht

Onze werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in regio Utrecht, Midden-Nederland. Jansen Dakbedekking kan uw dak komen beoordelen en geschikt maken voor het plaatsen van een groen dak. Maak een afspraak voor een vrijblijvend bezoek.

Meer informatie, advies of het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen met de specialist in groene daken: Jansen Dakbedekking & Loodgieterswerken, tel 030 743 57 08 Admiraal Helfrichstraat 13, 3454 XA De Meern - Utrecht.

Jansen Dakbedekking in vroeger tijden

Jansen Dakbedekking in vroeger tijden